Mi is az a motiváció?

Motivációs térkép tesztek Magyarországon

Mi köze a teljesítménynek a motivációhoz?

A motiváció a teljesítmény és a képesség valahogyan összefüggésben állnak egymással. Van akit az egyik vagy másik érdekel, van akiben mindhárom megvan. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kapcsolható egymáshoz ez a három igen sokszor emlegetett szó egy vállalat és munkavállaló kapcsolatában.

Pontosan senki sem tudja. Ám szinte kivétel nélkül minden vállalat szeretne belőle. Sajnos jelenleg nem tudunk olyan lehetőséget, ahol ezt meg lehet vásárolni. Sokszor amikor emberek előtt lehetőség nyílik előadást tartani és meg tudjuk kérdezni a véleményüket, szerintük mit jelent az, hogy motiváció, rendkívül sokféle választ kapunk. Mit jelent az, hogy motiváltnak lenni?

Vannak akik azt mondják, nem az a jó kérdés, hogy motivált-e az ember vagy sem. Eleve rossz a feltételezés, hiszen ezen teória képviselői azt állítják, az ember természeténél fogva motivált. A kulcskérdés azonban inkább az, hogy miben vagyunk motiváltak? Ez egy rendkívül messzemenő gondolkodás kezdete, hiszen a hagyományosnak mondott személyiségelemzésekkel ellentétben a motivációs szintünk (rendkívül sokmindentől függ) olyan mint egy rugalmas képződmény. Állandóan változik időröl időre. Személyiségünk bevésődik az idők folyamán, kicsit olyanok vagyunk mint egy gördülő hógolyó, amire mindenféle dolog felrakódik élete során, ami nem változik. Motivációnkat viszon ahogy feljebb már említettem, rendkívül sok dolog befolyásolhatja.

Ha a munkahelyi környezetre gondolunk, akkor a képességeink és motivációnk szorzata adja a mindennapi teljesítményünk eredményét. Ebben az esetben a munkaadónk részéről nem elhanyagolható elvárás, hogy ez a szint minél magasabbra kússzon az idők során.

Ha ott tudunk maradni a kiválasztott helyünkön. A statisztikák azt mutatják, hogy nem a vállalat miatt, hanem azon vezetők miatt hagyjuk el rövid időn belül a céget, akik nem figyelnek ránk, nem is tudják mi motiválhat minket. Ennek véget kell vetni és a berögzött ösztönzőket újakra kell cserélni.

Mi az új módszer?

Mi is az a motiváció?

Ebben segít a Motivációs térkép teszt, amely számszerüsíti azokat a hajtóerőket, amikért reggel felkelünk az ágyból, csillogó szemmel megyünk be dolgozni.

Egy motivált és elkötelezett emberekből álló csapat jól érzi magát a munkahelyen. Ide könnyű vonzani és megőrizni a tehetségeket. Motivált kollégákkal következetesen nyereséges növekedést érhet el a cég, még a bizonytalan időkben is. A teszt kitöltésével egy pontos eredményt kapunk, meléyben egy képzett Motivációs térkép szakértő segít az elemzésben, hogy közelebb kerüljünk a vágyott ideális állapothoz.