Hogyan mérhető a motiváció?

Motivációs térkép tesztek Magyarországon

A motivációs mérőszám

Nincsenek pontos kutatások, hogy mérhető-e hivatalosan a motiváció. Abban egyetértenek a kutatások, hogy a hagyományos ösztönzők nem mindíg és minden esetben vezetnek jobb teljesítményhez. Abban az esetben ha monoton tevékenységet végeztetnek és ezt a hagyományos ösztönzőkkel próbáljuk meg támogatni, az még működhet. De a kutatások azt mutatják, ha egy csapatot megkérünk, hogy valami olyan munkát végezzenek ami kreativitást és gondolkodást igényel, abban az esetben a csoport tagjai rosszabbul teljesítenek.

A mai vezetőknek el kell fogadniuk azt a tényt, hogy az ember és a munka amit végez, már nem csak a régi hagyományok alapján kerül elvégzésre. Új ösztönzők, új technikák kellenek, hogy az emberek jó környezetben a legjobb teljesítményüket nyújtsák.

 A mérhető motiváció eszköze

A motivációs térképezés egy angol, egykor tanárként tevékenykedő úriember fejéből pattant ki. Három fontos terület az ami megtalálható a Motivational Maps koncepcióban. Maslow szükségletpiramsa, az Enneagramm és a Karrier horgony. A motivációs térkép 15 perc alatt kitölthető online teszt, mely a feleletválasztás kérdésein túl megkér, hogy súlyozzuk is a válaszainkat. Ezeket a válaszokat végül összesíti a rendszer és egy jól látható, ugynevezett 22 számot generál a rendszer, amiből a hozzáértő komoly és pontos következtetlseket tud levonni a kitöltőt érintő motivációs szintekről.

További információ eredeti nyelven: www.motivationalmaps.com