Csapatépítés

Motivációs térkép tesztek Magyarországon

Motiváció és a csapatépítés kapcsolata

Csapatépítésben az erő

Teambuilding

Hogyan kapcsolódik a csaptépítés a motivációhoz? Először is kezdjük azzal, hogy nemrégiben olvastam egy cikket, ami azt állítja, hogy a csapatépítés, legfőképpen a team building programok kidobott pénz. Igazából nincs hosszú távú hatása. Jó néhány programmal a hátam mögött kettős az érzés. Azt semmiképp nem mondanám, hogy a “céges” rendezvényeknek nincs hatásuk. Valamilyen hatást okoznak. De a probléma nem itt kezdődik. Általában az a tapasztalatom, hogy a vállalat és azon belül a vezetők nem tudják meghatározni mire van szüksége a munkavállalóknak. Sajnos ez régi probléma ami lehet a vállalat hibája, de lehet a programot rendezőké, akik nem mérik fel pontosan, mi is lenne jó az adott szituációban. Persze nehéz javasolni, ha a megrendelő kész koncepcióval érkezik.

Visszatérve arra a gondolatmenetre, hogy sokszor nem tudják a vezetők mit is szeretnének adni. Mert a tapasztalat az, hogy szeretnének, vagyis sokszor inkább úgy gondolják, hogy attól lesz jó egy vállalaton belüli légkör, ha elmegyünk közösen vlamilyen időtöltésre és kiélvezzük azt. Ám a helyzet az és ezt hallani a vezetőktől, hogy ők már sokmindent megpróbáltak, de mindíg akadnak fanyalgók, akiknek nem tetszik a program, illetve nem látnak hosszú távú sikert abban, hogy összehoznak egy esti kiruccanást.

Egyik oldalról itt jöhet be a Motivational Maps feltérképezése, ahonnan megtudhatjuk mi motiválja az egyéneket, vagy a csapatokat. Egy új megközelítést hoz a hétköznapi már használatos rendszerekbe.

Miután fény derült arra, hogy kinek milyen motivátora van, mi az amiért nekiindul reggel a munkába, akkor már sokkal konnyebb egy személyek közötti kommunikáció, ahol részletesebben megvitatható, mi is fontos igazán az egyes csapatoknak.